Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.11.2011 08:28 - Значение на виолетовият цвят
Автор: hope25 Категория: Забавление   
Прочетен: 6352 Коментари: 0 Гласове:
5

Последна промяна: 12.11.2011 08:46

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Виолетовият цвят носи: сила, благост, почит, благолюбие, великодушие, щедрост, милосърдие и могъщество. В нечист вид той води до малодушие. 
image  image
Виолетовият цвят е на Духа. Означава Сила и носи Сила. Той е юпитеров цвят. Отнася се до човешката воля и до човешкия Дух. 

Според Фън Шуй 

Това е цвета на вдъхновението и градивността. Той спомага за ясната мисъл и вхъхновява във всяко начинание. Виолетовият цвят пробужда актьорския талант и творчеството, асоциира се с добрината, справедливостта и саможертвата. 

image  image
Виолетовият цвят е станал като символ на артистичните среди, защото той се асоциира с великодушие, сила, благост и почит. Също така, се прави аналогия с вярата, мистиката, вдъхновението, магията, аристокрацията и величието. Интересн факт е, че в някои държави в Европа и Изтока, дрехите в лилаво са признак на траур. Препоръчваме Ви как и къде използвате виолетовото, защото този цвят е един от най-трудно възприемливите за човешкото око. 

image image
Ако вашето дете в своите си рисунки използва най-често виолетов цвят:
-  нощ, тайнственост, мистика, съзерцание. Виолетовите деца имат богат вътрешен мир и са артистични от една страна и много чувствителни, от друга. Те се опитват да направят впечатление. Способни са да погледнат върху себе си от страни. Те са много раними и се нуждаят от подкрепа и поощрение повече от колкото другите деца.  

Психологическа символика Духовност, мистика, магия, вяра, безсъзнателно, достойнство, тайна, креативност, самостоятелност, вдъхновение, страст, чувствителност, аристокрация, тщеславие, помпозност, жестокост, траур, смърт. Аналогия в природата Орхидеи, ириси, грозде, сливи, цвекло, пурпурни миди — purpura (добиват се в Средиземно море, именно те са били източник на пурпурния пигмент в древността). Използване в съвременното общество Purple Heart (награда за ранените в САЩ), използване за обозначаване на радиоактивни вещества. История Символ на римската империя. Мода В някои страни от Изтока и Европа, виолетовите дрехи са признак за траур. Оптически характеристики Виолетовото е един от най-тежките за възприемане цветове.

Дентисепт 
АКНОПУР 
Крем-балсам с витамин Е и масло от пшеничен зародиш  

ЦЕЛУЛИТОЛ 
image Мултивитамини 



Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: hope25
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 1319230
Постинги: 434
Коментари: 252
Гласове: 1094
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол