Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.02.2014 08:25 - КРАСОТА В СТУД
Автор: hope25 Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 1617 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 12.02.2014 08:43

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

image     

Основните фактори, които въздействат върху кожата ни през зимните месеци на годината са студения и по-сух въздух, температурните разлики между вън и вътре, вятъра и замърсяването на въздуха. ..Те водят до значително изсушаване на кожата – намаляване на степента й на хидратация, намаляване на защитната водно-липидна защита. В резултат на това тя става по-чувствителна и лесно ранима.

Няколко препоръки относно грижите за кожата през зимните месеци:

- Почистване на кожата
с подходящ почистващ продукт.  При суха кожа на лицето е подходящо да се използва почистващо козметично мляко, а при по-мазна кожа – измивна пяна. След почистването при по-мазните кожи може да се приложи и тоник, като е важно той да не е на спиртна основа, за да не засилва дехидратацията на кожата. Измиването на тялото е добре да става с деликатни хидратиращи душ-гелове без изкуствени оцветители и силикон.

- Ограничете използването на ексфолиращи продукти, тъй като те лишават кожата от естественото ѝ омазняване.

- Приемайте повече витамини и антиоксиданти. Пийте горещо какао – най-новите изследвания сочат, че какаовите зърна съдържат много натурални антиоксиданти (т.нар. флавоноиди), така че какаото на прах е безспорно добър избор за напитка през зимата.

- Използвайте слънцезащитни кремове за лице и през зимата. Те осигуряват добра защита на лицето ви срещу неблагоприятното влияние на UVA и UVB лъчи. Известно е, че UVB лъчите причиняват изгаряне на кожата, а UVA лъчите причиняват появата на бръчки. Тези лъчи (UVA) проникват дори и през стъклото. Затова вие не сте защитена, независимо дали сте в дома си, офиса или колата. Това се отнася дори за най-облачните дни през зимата. Правилният начин за поддържане на кожата на лицето през зимата е да използвате продукти, които съчетават в себе си подхранване и слънцезащита.

- За да поддържате кожата на ръцете си нежна през зимата, не излизайте с влажни ръце навън. Освен че ще загрубее, тя ще се напука, при това болезнено. Използвайте кремове за ръце за зимата с подхранващо, омекотяващо, овлажняващо и защитно действие.

- Погрижете се за сухите и напукани ходила. За напуканата кожа на краката се препоръчва ексфолиране. Изберете щадящи и меки ексфолианти.

- Грижа за устните
Балсамите омекотяват и подхранват добре устните, а така също ги предпазват и от вредните външни въздействия.

- Препоръчително е да държите овлажнител в офиса и вкъщи, за да предотвратите изсушаването на кожата. Влажният въздух осигурява оптимален хидробаланс на кожата по всяко време.


от източника

image

Крем за лице с маслиново масло ПОДХРАНВАЩ КРЕМ ЗА РЪЦЕ И НОКТИ
МУЛТИВИТАМИНИ и МИНЕРАЛИ А - Z







Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: hope25
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 1319857
Постинги: 434
Коментари: 252
Гласове: 1094
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол