Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.10.2012 08:50 - Бяла сол - за и против
Автор: hope25 Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 2078 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 26.10.2013 12:36

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

image   image

Солта се превръща в най-употребяваната подправка след захарта. Българинът (по неписан закон) употребява 2,5 до 3 пъти повече сол от допустимите 3 до 5 г на ден. Консумацията на натриев хлорид е много висока, като 75-80% се приемат с готовите храни (колбаси, пушени и консервирани меса, сирена). А последствията наистина могат да бъдат много сериозни!

Наричат натриевия хлорид "тихият убиец"...

Няма съмнение, че едно от най-тежките последствия от прекомерната употреба на сол е хипертонията. Натрият има свойството да задържа вода в организма, като го "принуждава" да елиминира калия, при което се увеличава работата на бъбреците и те се свръхнатоварват функционално. Съществува реален риск от развитието на сърдечно-съдови заболявания, диабет и не на последно място - туморни образувания. От друга страна, мускулните клетки се изпълват с вода, увеличавайки теглото и размерите си. Специалисти твърдят, че всеки излишен грам сол води до задържането на 23 грама излишна вода в тялото, чиято проява е целулит и клетъчно обезводняване. Освен това организмът се стреми да се освободи от излишното количество натриев хлорид, в резултат на което той се отлага в ставите, кръвоносните съдове и органите. Което създава предпоставка за развитие на подагра, артрит, камъни в бъбреците.

Нито един организъм не може да живее без прием на сол, защото е известно, че тя влиза в състава на кръвта и лимфата и е от основно значение за редица клетъчни процеси, сред които - движението на водата във и вън от клетките. Недостигът на натрий може да доведе до нарушаване на процесите на провеждане на нервните импулси, както и на производството на инсулин. Липсата на този елемент стимулира производството на вещество, наречено ренин, което може да предизвика спазъм на капилярите и повишаване на кръвното налягане. Тогава възниква въпросът, как организмът да си осигури необходимото количество сол, без това да доведе до негативни последствия за него?

Хималайската сол - "розовото злато"

Хималайската кристална сол е се смята за най-чистата от примеси сол на планетата, богата на ценни минерали и енергия. Образувала се е в резултат на специфични геоложки процеси преди повече от 250 милиона години. И въпреки че носи името "бяло злато", хималайската сол е с розов цвят, дължащ се на железните атоми, включени в кристалната й решетка, в големи кубични кристали, които са едни от най-съвършените форми в природата. Различни методи за анализ показват, че енергията на кристалите е правопропорционална на големината им. В състава на солта освен желязо, влиза и сяра, калий, калций, магнезий и натрий, който е в значително по-ниско количество, отколкото в обикновената готварска сол, което със сигурност означава едно - в организма не се задържа вода....от

Повече инфо:


image


ХИМАЛАЙСКА СОЛ


Детоксикация
 




Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: hope25
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 1314082
Постинги: 434
Коментари: 252
Гласове: 1094
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол