Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.08.2011 12:37 - За стройно и гъвкаво тяло
Автор: hope25 Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 1815 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 26.05.2015 10:26

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 
  Тялото отговаря на каквито и да било натоварвания с умора и изтощение. Признаците на умората са отпадналост и слабост. Изтощеното тяло отказва да ни служи. Затова, нека да помогнем на своето тяло, да му възвърнем свежестта, гъвкавостта и жизнеността, която то заслужава.
Строежът на човешкия организъм предполага своевременно редуване на движение и покой. Костите и мускулите, които представляват двигателната система на човека, имат способността да се приспособяват, както и постоянно да се променят. Днешният начин на живот все повече отнема на хората различните видове физическа дейност – асансьорите, ескалаторите, автомобилите са само малка част от причините, поради които хората все по-малко се подлагат на физически натоварвания. Ако добавим към това работата в офиса, дългите бизнес срещи, а след това – седенето пред телевизора, стигаме до извода, че днешният човек изобщо не се движи. Заседналият начин на живот прави хората все по-слаби и по-неспособни, кара ги да се чувстват все по-зле. Тялото отговаря на това бездействие с отслабване на мускулите и пъргавината, тъй като костите и мускулите не се използват в достатъчна степен, а в резултат на това възникват многобройни здравни проблеми.

Подобна е и ситуацията със ставите, които “ръждясват” от неупотреба. Така се появяват многобройни проблеми – като се започне от болките във врата и кръста, в таза и колената. Дегенеративните промени на ставите и на гръбначния стълб често пъти са последица от дългогодишна неправилна употреба, а днешната им поява все по-често се свързва със стреса, както и с появата на скрити алергии. Подобни болести сериозно нарушават качеството на живот поради продължителната, нестихваща болка и намалената подвижност, защото именно движението е едно от най- важните условия за добро здраве.

Бихме могли да кажем, че препоръчителна е умерената, но редовна физическа дейност. Телесната активност ускорява кръвната циркулация, укрепва мускулите и костите. Хората, които дълго време са били неактивни, особено ако са с увеличена телесна маса, трябва постепенно да увеличават активността си. От друга страна и спортът е свързан с множество рискове от травми, особено за онези, които се занимават с него нередовно. Избягването на разгрявката и разтягането на мускулите, неадекватната спортна екипировка, недостатъчното хидратиране, прекаленото напрягане и натоварване и недостатъчната почивка за тялото са сред основните причини за появата на травми при спортистите и занимаващите се с фитнес. Често пъти хора на различна възраст се оплакват от мускулни и ревматични болки. Човек има около 600 мускула, които представляват 40% от общата му телесна маса. Именно този факт обяснява честата поява на болки в костно-ставната и мускулната система, които обикновено са съпроводени със затруднено движение и неприятно чувство, независимо от възрастта и пола на човек. Ревматичните и другите хронични болести на двигателната система зачестяват особено при хората в напреднала възраст. Общият симптом за всички тези болести е болката, така че основната “терапевтична” цел е нейното облекчаване.

Болките в мускулите са често срещани и могат да засегнат един или няколко мускула едновременно. Мускулната болка може да засегне и лигаментите, връзките, фасциите, както и меките тъкани, които свързват мускулите, костите и органите. Най-често се проявява вследствие на напрежение, прекомерни физически натоварвания или увреждане на мускула. Болките в мускулите могат да бъдат и симптом за някоя друга болест на системата, каквито например са някои инфекции (грип), или пък болести на съединителната тъкан (лупус).

Ако сте открили своя проблем сред изредените по-горе, препоръчваме ви
Витал гел  като ефективна помощ при средно силни болки в мускулите, костите и ставите, както и за рехабилитация на костно-мускулната система. 
 

http://prirodo-lechenie.blogspot.com/2011/08/blog-post_22.html

Алпийски балсам с мас от мурмел 
Гел Аляска
Балсам от див кестен   
Балсам против мазоли и удебелена кожа 
image 110 билки с Алое Вера
 
   
   




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: hope25
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 1319299
Постинги: 434
Коментари: 252
Гласове: 1094
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол